Mexicos højdepunkter med strandferie

Diego Rivera (født 8. december 1886 i Guanajuato , død 24. november 1957 i Mexico City ) var en mexicansk maler , hvis fulde navn var Diego María de la Concepcíon Juan Nepomuceno Estanislao de la Rivera y Barrientos Acosta y Rodríguez . Rivera drog til Paris for at bo og arbejde sammen med det stigende antal kunstnere i Montparnasse , hvor hans ven Amedeo Modigliani portrætterede ham i 1914 . I sit udisciplinerede og tiltagende voldelige privatliv blev Rivera efter korte affærer far til flere børn. Han ville ikke kendes ved nogen af dem. I de tidlige 1920'ere forlod han Frankrig og vendte tilbage til Mexico, hvor han blev interesseret i venstrefløjspolitik. Der malede han sin første fresko , hvor etniske mexicanske emner blev portrætteret i en politisk sammenhæng. Han blev senere kendt for sine storslåede freskoer, som skildrede det mexicanske folks liv og historie (især folkeopstandene). Det var oprindelsen til gavl- og murmaleri , som vi kender det i dag [1] .

I 1921 gik han i gang med en række freskoer i offentlige bygninger, som skildrede Mexicos historie i en opfindsom stil, der kombinerede realisme med stærk påvirkning af præ-columbiansk , mesoamerikansk kunst. Efter flere ægteskaber og kærlighedsaffærer blev han præsenteret for Frida Kahlo , en militant kommunist . Han rejste senere til Moskva , men blev udvist af myndighederne på grund af sit engagement i anti-sovjetisk politik. I 1929 vendte han tilbage til Mexico, og i en alder af 43 år giftede han sig med den 22-årige Frida Kahlo. I 1930 - 34 færdiggjorde han en række freskoer i USA , som primært skildrede det industrialiserede liv. I 1933 blev hans fresko Man at the Crossroads (mennesket på en skillevej) i Rockefeller Center i New York City fjernet efter en voldsom opstandelse i pressen, fordi den indeholdt et portræt af Lenin . På grund af den negative omtale blev en fresko, som skulle have været malet til Verdensudstillingen i Chicago , afbestilt. I december 1933 vendte en vred og ydmyget Diego Rivera tilbage til Mexico. Efter at have meldt sig ind i det internationale fællesskab af kommunister blev han ven med den sovjetiske borger Lev Trotskij , som levede i eksil og en overgang boede i Riveras hjem i Mexico. Men de blev uvenner, og kort tid efter at have forladt Riveras hjem blev Trotskij snigmyrdet. Få år efter Frida Kahlos selvmord i 1954 pådrog han sig en sjælden form for kræft og døde af hjertestop i 1957 . Han er begravet i Panteon de Dólores i Mexico City.Read More     »   Comments (33)

Mexico City

Pladser og paladser, charmerende kvarterer, skønne
restauranter, sprudlende musik, aztekernes flydende haver og imponerende arkæologiske minder i Teotihuacán, hvor mennesker blev til guder. Velkommen til Mexico City og et vidunderligt kaos, med flere uniformerede betjente med fløjter på alle gadehjørner.

 

Read More     »   Comments (33)