Mexicos højdepunkter med strandferie

Mexico City
Pladser og paladser, charmerende kvarterer, skønne restauranter, sprudlende musik, aztekernes flydende haver og imponerende arkæologiske minder i Teotihuacán, hvor mennesker blev til guder. Velkommen til Mexico City og et vidunderligt kaos, med flere uniformerede betjente med fløjter på alle gadehjørner.

Mexico By er verdens største metropol med en lang og dramatisk historie bag sig, fra aztekerne grundlagde den på en sumpet ø i Texcoco-søen, gjorde den til en storby, som blev centrum i Spaniens rigeste koloni, til i dag, hvor den er livlig, larmende, forurenet smeltedigel for alle Mexicos kulturer med et væld af kulturtilbud og oplevelser.

Mexico By rummer med sine 23 mio. indbyggere ufattelig rigdom og hjerteskærende armod side om side, vidunderlige kulturskatte, smuk og rædselsfuld arkitektur i en skøn forvirring. Byen virker overvældende og uoverskuelig, og der er så meget at se og gøre, at det er en god ide at forberede
sig og prioritere på forhånd, især hvis man kun har få dage til at opleve dens vibrerende mangfoldighed.

Byen ligger ei en dal i 2240 meters højde omgivet af høje bjerge, der forhindrer den kraftige forurening i at slippe væk. Vandmanglen er akut, vandet bliver hentet fra søer og floder mere end 100 km borte. Spildvandet bliver ført bort gennem en kæmpetunnel mod nord. Desuden ligger byen i et jordskælvsområde. Der er flere smårystelser om ugen, men i 1985 kostede et kraftigt jordskælv 8-10.000 mennesker livet. Det meste af undergrunden er gammel søbund og består af blødt mudder. Det betyder, at mange bygninger synker faretruende.


Read More     »   Gæstebog

Risus Pellentesque

 

Read More     »   Gæstebog