Mexicos højdepunkter med strandferieMexico er et meget enestående land på jorden, og blandt alle de store ople­velser i mayaernes land er Palenque i Chiapas-provin­sen den største. Der er im­ponerende maya-ruiner og storslåede vandfald, men det virkelig magiske er junglens lyde og dufte. Det er en ufattelig betagende scene, der skifter karakter, som døgnet skrider frem, og man er lige midt i det.


Palenque-ruinerne ligger med det flade lavland mod nord og bjergene mod syd, og man fornemmer bare, hvordan regnskoven ligger på lur for at spise hele tempel-komplekset. Selv om man kan gå rundt og betragte et kæmpe område, er det da også kun en lille del af den gamle by, der er blevet befriet fra skovens grønne arme. Tidligt om morgenen, hvor temperaturen stadig er lav, og brøle-aberne hujer fra træerne for at gøre opmærksom på, at det var deres domæne. I det store ruinområde er Inskriptionernes Tempel, Templo de las Inscritiones, et mageløst højdepunkt. På toppen af pyramiden ligger stadig det fine tempel, hvor en sten i gulvet skulle vise sig at gemme nedgangen til Kong Pakals grav.

Når du er i Mexico, kan du lige så godt indstille dig på, at du får pyramidelår, og Palenque er ingen undtagelse. Kæmp dig op ad de stejle trappers høje trin på EI Palacio og nyd udsig-ten til Inskriptionernes Tempel og hele området, der gennemskæres Rio Otu­lum og den gamle akvædukt.

Agua Azul vandfaldet

Tæt på Palenque så vi de storslåede Agua Azul-vandfald, hvor det ene vandfald afløste det andet i et brusende, krystalblåt bånd gennem den grønne regnskov. Gå helt op til toppen og nyd det betagende syn, og bad i bassinerne undervejs. Også Misol-Ha vandfaldet på 25 meter inviterede til et brusebad ud over det sædvanlige. Det burde være alle mennesker forundt at opleve Palenque og det frodige Chiapas.

 

 

 

Read More     »   Comments (33)

Mexico City

Pladser og paladser, charmerende kvarterer, skønne
restauranter, sprudlende musik, aztekernes flydende haver og imponerende arkæologiske minder i Teotihuacán, hvor mennesker blev til guder. Velkommen til Mexico City og et vidunderligt kaos, med flere uniformerede betjente med fløjter på alle gadehjørner.

 

Read More     »   Comments (33)